Nieuwsbrief niet leesbaar? Ga naar https://kafkabrigade.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief-stichting-kafkabrigade-november-2022

Stichting Kafkabrigade Nieuwsbrief Nieuwsbrief Stichting Kafkabrigade november 2022

Beste lezer,

Werkagenda "Waardegedreven Digitaliseren" naar de Kamer

Werkagenda Waardegedreven DigitaliserenTerecht typeert de werkagenda zichzelf in de eerste alinea van de begeleidende Kamerbrief als "een eerste stap". Dat komt omdat de invulling van het werk uit de werkagenda veelal nog procesmatig is. Maar het is een eerste stap in een nieuwe richting: "de invulling voor een waardengedreven digitale transitie van Nederland".

De toonzetting rond digitalisering is duidelijk veranderd ten opzichte van nog maar enkele jaren terug. Er is geen sprake meer van het lijdzaam volgen van de marketing of het vrije spel der krachten. Hier klinkt de wens politieke sturing te geven aan de hand van de vraag "in welke maatschappij willen we leven?"

De werkagenda durft enkele moeilijke thema's op de politieke agenda te zetten en betrekt schijnbaar technische thema's op het leven van mensen. En dat elk jaar. Want de Kamer mag hierover jaarlijks "zowel een verantwoording als een actualisatie" verwachten.

Lees verder »

Uitreiking Prof.dr.D.BrĂ¼ll-prijs op 11-11-2022

Arjen Lubach 11/11/22Erg leuk dat zovelen van 11 november 2022 een gedenkwaardige datum willen maken. Die dag wordt de Prof.dr.D.Brüll-prijs uitgereikt. Op 11-11-22 zullen twee mensen de prijs in ontvangst nemen: Eva González Pérez, die de toeslagenaffaire aan de kaak hielp stellen, en Arjan Widlak, directeur van Stichting Kafkabrigade. Dit gebeurt tijdens het symposium "Van informatie-uitwisseling en rechtsbescherming".

Het symposium is vrijdag 11-11-22 van 13:00 tot 17:45 in Collegezaal D1.09 aan de Oudemanhuispoort 4-6 op de Universiteit van Amsterdam. Wie erbij wil zijn kan zich aanmelden via profdrdbrullprijs@gmail.com.

Meer informatie »

De dataschuld van de overheid

Damhof aan het woordMet zijn lezing 'Data: an inconvenient truth' trapte Ronald Damhof een maand geleden de kick-off van Duurzaam Digitaal Groningen af. Damhof is Chief Data Officer van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In drie kwartier vertelt hij over wat er misgaat op het gebied van datagebruik binnen het overheidsdomein en hoe we dat kunnen oplossen. De opname van de lezing is nu terug te zien.

Kijk hier de lezing terug »

Masterclass Volwassen Digitale Overheid editie 2022: ''Heel veel stof tot nadenken, direct toepasbaar in de praktijk''

Groepsfoto masterclass 2022

In september vond de vierde editie van masterclass Volwassen Digitale Overheid plaats, ditmaal voor het eerst fysiek. Gedurende drie dagen werd op een interactieve manier de digitalisering van de overheid besproken, met een groep cursisten werkzaam in verschillende domeinen. Zij waren te spreken over elkaars betrokkenheid, de levendige discussies en het enthousiasme van de docent. Kennis en kunde werd op een energieke manier met elkaar gedeeld. 

De kwaliteit overall van deze editie is gemiddeld met een 8,7 beoordeeld. ''Voor beleidsmakers op het gebied van digitalisering zeer waardevol om de uitvoerende praktijk beter te begrijpen'', aldus één van de deelnemers.

Van 23 tot en met 25 mei 2023 organiseert Stichting Kafkabrigade de volgende editie van de masterclass. We komen net zoals afgelopen editie bijeen op de Veluwe, in het centraal gelegen Hotel Oranjeoord. Het is mogelijk om te overnachten op de eerste en tweede cursusdag. Onze gastvrouw zorgt voor ontbijt, lunch en diner. Maaltijden en verblijf zijn inbegrepen in de cursusprijs. Schrijf je in!

Inschrijven en meer informatie »

Stichting Kafkabrigade

Stichting Kafkabrigade is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie opgericht om onnodige en disfunctionele bureaucratie op te sporen en aan te pakken.

Contact

Stichting Kafkabrigade
T  +316 12 45 80 87
E  info@kafkabrigade.nl
W  kafkabrigade.nl
T  @kafkabrigade

Voeg ons toe aan uw adresboek

Nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief verschijnt onregelmatig om je te attenderen op nieuws en projecten van Stichting Kafkabrigade.

Op de site vind je meer over de nieuwsbrief.

Het is niet onze bedoeling om u lastig te vallen met ongewenste mail. U kunt uzelf afmelden door een mail te sturen naar kb-unsubscribe@nb.kafkabrigade.nl. De mail dient verzonden te worden van en hoeft geen onderwerp of inhoud te bevatten.

U kunt zich inschrijven door een email te sturen naar: kb-subscribe@nb.kafkabrigade.nl. Deze mail hoeft geen onderwerp of inhoud te bevatten.