Kafka Veldlab

Met een Veldlab helpt de Kafkabrigade organisaties bij het aanpakken van bureaucratisch disfunctioneren. Wij doen dat aan de hand van de onderzoeks- en interventiemethode van de Kafkabrigade.

De Kafkabrigade pluist een concrete casus tot op de bodem uit om de onnodige bureaucratie te onderzoeken, een diagnose te stellen en te experimenteren met kleine stappen in de richting van de oplossing. Het Kafka Veldlab is geschikt voor het oplossen van complexe problemen:

  • Die niet opgelost kunnen worden met behulp van traditionele methoden;
  • Waarbij meerdere organisaties betrokken zijn;
  • Waarbij het overzicht ontbreekt door de verschillende perspectieven van betrokkenen.

De Kafkabrigade wordt meestal ingeschakeld door één van de betrokken organisaties, die het tijd vindt om in actie te komen. Daarna betrekken we echter alle betrokkenen rond het probleem, van elke organisatie en van elk niveau.

Wat doen wij?

De Kafkabrigade is een onderzoeksorganisatie die zich richt op de oorzaken van onnodige bureaucratie. Daarbij stellen we altijd de burger of professional centraal. De Kafkabrigade onderzoekt wat organisaties in de weg staat om de organisatie in te richten naar de publieke waarde die ze willen dienen. We doen dat bij voorkeur samen met mensen uit de organisatie zelf, om zo de capaciteit van medewerkers om te innoveren aan de hand van concrete problemen te vergroten.

Neem contact op

Meer weten over de Kafkamethode en onderzoek door de Kafkabrigade? Bel ons op +31 6 12 45 80 87, stuur een email naar: info@kafkabrigade.nl of neem direct contact op met:

Arjan Widlak

M +31 (0)6 2427 1444
E arjan@kafkabrigade.nl