25 januari: Boekpresentatie 'Volwassen Digitale Overheid'

31 dec.

U kunt zich aanmelden voor de online presentatie

25 januari: Boekpresentatie 'Volwassen Digitale Overheid'

Volwassen Digitale Overheid biedt het overzicht dat nodig is voor openbaar bestuur met een menselijk gezicht in een digitale tijd. Daarnaast illustreren tientallen columns kort en toegankelijk hoe de digitalisering concreet wordt in het leven van mensen. De opbouw van het boek aan de hand van een landkaart en praatplaten maakt het uitermate geschikt voor workshops en onderwijs.

Tenslotte is het boek ook een appèl aan politiek en bestuur. Het legt de oorzaken bloot van een democratisch tekort bij de inrichting van de digitale infrastructuur. Echter niet zonder een uitweg te schetsen. Een weg naar besluiten die niet alleen steeds efficiënter zijn, maar ook rechtvaardiger.

Het boek wordt gepresenteerd in de vorm van een webinar. Aanmelden is mogelijk via de link hieronder. De presentatie start om 12:30, en zal ongeveer een uur duren.

Kamerleden Senna Maatoug (GL) en René Peters (CDA), beiden lid van de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken en de tijdelijke Kamercommissie Fraudebeleid en Dienstverlening, zullen bij de presentatie de eerste exemplaren in ontvangst nemen.

Volwassen Digitale Overheid wordt uitgegeven door Boom Bestuurskunde en is nu al te verkrijgen via https://www.boomdenhaag.nl/webshop/volwassen-digitale-overheid.